DNA

Hier leest u in het kort de ontstaansgeschiedenis van onze familietraditie.

Gerard P. Bessels
Gerard P. BesselsOprichter
Grime Atelier Bessels
Na de tweede wereldoorlog in 1945 begon mijn grootvader, een gerenommeerde grimeur uit Deventer, met het verhuren en schminken van sinterklazen en pieten en richtte later Grime Atelier Bessels op.

Hij liet een paar kostuums maken uit 2 velours gordijnen die hij van zijn moeder had gekregen, implanteerde zijn eigen haarwerk en brouwde zelfs zijn eigen pietenschmink.

Ik kan mij nog herinneren dat ik als klein kind tussen de drukte van het verkleden, schminken, passen en wassen van kleding, pruiken en kragen liep. Zo trots als ik was... glurend in de kleedkamer van Sinterklaas.
Fennie Winkelman
Fennie WinkelmanCreatief Directeur
Grimestudio Maison Jacques
In 1971 kochten mijn ouders kapsalon Maison Jacques, waar Arnold Winkelman, mijn vader, de scepter zwaaide.

In 1985 voegden ze grimeer activiteiten toe en werd de naam aangepast naar Kapsalon en Grimestudio Maison Jacques. Fennie Winkelman, mijn moeder, was de drijvende kracht achter de grimestudio, en ook hier was het ieder jaar weer een gezellige drukte.

In 2010 zijn mijn ouders gestopt met de kapsalon en verhuisden ze naar de Boerhaavestraat, waar ze tot eind 2022 de grimestudio hebben voortgezet.
Youri Winkelman
Youri WinkelmanEigenaar
Winkelman.info
Sinds 1985 heb ik mijn ouders meegeholpen in de grimestudio. Nu ze zijn gestopt was het aan mij om met deze gezellige traditie door te gaan.

“Ik zet me in om u de service en kwaliteit te bieden die u van ons gewend bent en nodig u uit gebruik te maken van onze producten en diensten.”
  • Bezoek alleen volgens afspraak